8 жовтня в Запоріжжі відбудеться легендарний веслувальний марафон "Шлях на Січ".

Sich1

Подолавши 30 км навколо скелястих берегів, і пробігши 800 м учасники фінішують в самому серці Хортиці - Запорізької Січі. Дніпро восени може зустріти спортсменів бурхливою течією, як альтернатива, на небезпечній ділянці буде організовано обнесення човнів берегом.

Sich21

В цьому році до вже традиційних класів двомісних каяків К2 і одномісних каяків К1 додається нові класи SUP і К2 Vista.

SUP- це гонка на дошках для веслування стоячи, популярний світовий тренд, що динамічно розвивається і в нашій країні. Учасники на SUP дошках змагатимуться за скороченим маршрутом довжиною 18 км.

К2 Vista - це перший в Україні монокласс двомісних туристичних каяків. Ідея в тому, щоб зробити гонку максимально справедливою, де визначальним буде сила гребців, а не технічна перевага їх човнів. Ми не дискримінуємо власників інших човнів, але запрошуємо всіх охочих взяти участь в гонці на каяках Vista і в очному поєдинку виявити найсильніший екіпаж. Стимулом для цього буде супер приз, який дістанеться одному з переможців класів К2 Vista, К1 або SUP.

Всі призери гонки "Шлях на Січ" отримають подарункові сертифікати від інтернет магазину "Каяк Маркет": 3000 грн за перше місце, 2000 грн за друге та 1000 грн за третє місце. До того ж переможці в своїх класах (крім класу К2) розіграють супер приз - розкішний каяк Necky Manitou 14 в кольорі шторм.

Загальна сума призового фонду "Шлях на Січ" становить 48000 грн.!!!

Хто може приймати участь в гонці і які вимоги до спорядження?

У гонці "Шлях на Січ" може брати участь будь-який громадянин України, якому виповнилося 18 років і який зареєструвався до 07 жовтня 2017 року. Для учасників "Шлях на Січ" вартість реєстрації складатиме 350 грн.

Якщо учасник зареєструється відразу на дві гонки "Шлях на Січ" і "Shark Attack", вартість реєстрації складатиме 500 грн. Після реєстрації на e-mail Вам буде надіслано листа з координатами для оплати стартового внеску.

Заявка на участь в перегонах "Шлях на Січ"

 Відповідно до Регламенту в гонці не можуть брати участь надувні каяки, а також олімпійські байдарки та їх модифікації. В класі К1 лімітом є довжина каяка не більш ніж 550 см і ширина не менш ніж 52 см. Це зроблено для того, щоб найшвидші моделі каяків surf ski не мали суттєвої переваги. У класі К2 обмеження за розмірами каяка відсутні. У класі К2 Vista всі виступають на однакових каяках Perception Vista. Таким чином в гонці може взяти участь практично будь-який туристичний каяк, як поліетиленовий, композитний, так і каркасний. 

У категорії SUP допускаються дошки будь-якого розміру і конструкції.

Єдине обмеження продиктоване турботою про безпеку учасників: будь-який плавзасіб має бути в справному стані і без серйозних конструктивних переробок. У разі невідповідності плавзасоба, або його технічного стану, регламенту організатори можуть зняти його з участі в змаганні.

 Обов'язковою умовою для учасників в каяках є наявність рятувального жилета фабричного виробництва з підйомною силою не менш 50 N. Для учасників на SUP дошках обов'язковим є наявність рятувального жилета, або страхувального шнура - ліша.

 Поради учасникам

Ми рекомендуємо кожному спортсмену мати з собою запас води 1.5 л, телефон в непромокаючій упаковці і свисток для подачі сигналів. Хоч в регламенті немає обмеження по мінімальній довжині каяків, ми не радимо брати участь в гонці на каяках довжиною менш ніж 4 м. На такому каяку мова буде йти не про перемогу в змаганні, а про можливість закінчити дистанцію у відведений час.

Якщо у вас немає свого каяка мережа "Каяк Каноє Центр" може запропонувати Вам каяки та SUP дошки кращих світових брендів, як для участі в змаганні, так і для тренувань. Для учасників гонки вартість оренди повного комплекту спорядження в день змагання буде коштувати:

каяк К1:             - 275 грн.

каяк К2 Vista:  - 375 грн.

SUP дошка:      - 275 грн.

Також, ми чекаємо зареєстрованих учасників на тренування. Для них в Запоріжжі, Дніпрі та Києві "Каяк Каное Центр" робить спеціальні знижки 30% на прокат каяків і SUP дошок.

 Телефони для бронювання і прокату спорядження:

 Запоріжжя 096-420-20-32                  Дніпро 098-064-78-87                  Київ 097-967-75-76

Каяк Каное Центр                                                                                        Заявка на участь в перегонах "Шлях на Січ"